Bouwkundige keuring Balkbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Balkbrug laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder tref je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Balkbrug.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Balkbrug controleert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Balkbrug regelen

Heel snel duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Balkbrug.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Balkbrug

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Balkbrug (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €270 en €480. De totale prijs hangt af van verschillende factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Balkbrug.

Type woningGroottePrijsindicatie
Etagewoning76 m2285 – €305
Rijwoning110 m2€335 – €365
Kopwoning125 m2€400 – €435
2-onder-1 kap153 m2€465 – €500
Herenhuis191 m2€515 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Balkbrug die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Drogteropslagen, Dedemsvaart, Brucht, Bruchterveld en Kloosterhaar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-balkbrug-7707

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Balkbrug controleert een objectieve deskundige het verblijf. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd zodra jij interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Balkbrug). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Hardenberg loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie