Bouwkundige keuring Hoogezand

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoogezand uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder tref je aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Hoogezand.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hoogezand controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoogezand plannen

Op korte termijn meer info over de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Hoogezand.

Besparen op een bouwkeuring in maart 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker tref je ook praktische informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hoogezand

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hoogezand (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige analyseert alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €440. De prijs is afhankelijk van diverse punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hoogezand.

Type woningGrootteGeschatte tarieven
Appartementje96 m2295 – €325
Tussenwoning125 m2€340 – €375
Hoekpand146 m2€400 – €445
Geschakelde woning160 m2€470 – €480
Villa177 m2€510 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoogezand die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Onstwedde, Vledderveen, Mussel, Musselkanaal en Exloërveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoogezand-9601

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Hoogezand checkt een objectieve specialist het verblijf. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hoogezand). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie