Bouwkundige keuring Aldeboarn

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Aldeboarn inplannen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Aldeboarn.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Aldeboarn checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een idee van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aldeboarn plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Aldeboarn.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Aldeboarn

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Aldeboarn (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je hier een indicatie van de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €375. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het schema hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Aldeboarn.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Studio76 m2295 – €305
Rijwoning116 m2€355 – €370
Hoekpand148 m2€420 – €445
Geschakelde woning160 m2€455 – €505
Herenhuis191 m2€520 – €540
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Aldeboarn die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Terherne, Akkrum, Slijkenburg, Nijeholtwolde en Nijelamer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aldeboarn-8495

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Aldeboarn bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Aldeboarn). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Heerenveen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie