Bouwkundige keuring Rottum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Rottum inplannen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website verzamelen wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Rottum.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Rottum onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de groepenkasten en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rottum uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de kruipruimte en en de toepassingen van isolatie. Ook heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Rottum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Rottum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Rottum (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €490. De totale prijs is gebaseerd op allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Rottum.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Bovenwoning82 m2€290 – €305
Tussenwoning110 m2€360 – €380
Hoekpand129 m2€410 – €450
Geschakelde woning174 m2€450 – €490
Vrijstaand199 m2€510 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Rottum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Luinjeberd, Tjalleberd, Gersloot, De Knipe en Katlijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rottum-8461

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Rottum bekijkt een neutrale expert het gebouw. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Rottum). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente De Fryske Marren doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie