Bouwkundige keuring Rogat

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Rogat laten doen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de kosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Rogat.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Rogat controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het metselwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rogat inplannen

Op korte termijn duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Rogat.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal bekijk je ook nuttige informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Rogat

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Rogat (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de keuring meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €370. De uiteindelijke prijs hangt af van diverse punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Rogat.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartement89 m2290 – €325
Rijtjeshuis103 m2€360 – €385
Hoekpand149 m2€410 – €445
Twee onder één kap170 m2€450 – €500
Landhuis193 m2€505 – €550
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rogat die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Nijeveen, Wanneperveen, Nieuw-Balinge, Tiendeveen en Stuifzand.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rogat-7949

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Rogat bekijkt een onafhankelijk specialist het verblijf. Handig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Rogat). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Meppel loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie