Bouwkundige keuring Nijeveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nijeveen regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Nijeveen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Nijeveen checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijeveen afspreken

Op korte termijn meer info over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en of er houtrot is. Hiermee kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Nijeveen.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nijeveen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Nijeveen (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je daar een kostenoverzicht om het object in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €460. Het kostenplaatje bestaat uit verschillendeaspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het onderstaand overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nijeveen.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje76 m2275 – €330
Rijwoning123 m2€360 – €380
Hoekpand134 m2€420 – €450
Geschakelde woning165 m2€460 – €480
Vrijstaand199 m2€525 – €550
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nijeveen die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wanneperveen, Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Stuifzand en Pesse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijeveen-7948

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Nijeveen checkt een objectieve specialist de woning. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de aspirant koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren als je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nijeveen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Meppel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie