Bouwkundige keuring Delden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Delden uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite tref je nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Delden.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Delden checkt het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Delden uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de huidige staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Delden.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Delden

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Delden (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een tariefoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €370. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het schema hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Delden.

Soort woningAantal m2Geschatte kosten
Appartementje78 m2280 – €320
Rijtjeshuis115 m2€350 – €390
Kopwoning149 m2€415 – €450
Geschakelde woning160 m2€460 – €490
Landhuis177 m2€525 – €535
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Delden die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Diepenheim, Markelo, Goor, Enter en Zuna.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-delden-7491

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Delden bekijkt een onafhankelijk expert het woonobject. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Delden). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Hof van Twente wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie