Bouwkundige keuring De Zilk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in De Zilk laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in De Zilk.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in De Zilk checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals de dakconstructie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Zilk inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en en de staat van de isolatie. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in De Zilk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in De Zilk

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in De Zilk (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €455. De totale prijs hangt af van verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in De Zilk.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Etagewoning86 m2285 – €330
Rijtjeshuis108 m2€360 – €380
Kopwoning126 m2€420 – €450
Geschakelde woning152 m2€475 – €495
Vrijstaand187 m2€510 – €555
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in De Zilk die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Sassenheim, Lisserbroek, Kaag, Buitenkaag en Abbenes.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-zilk-2191

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in De Zilk bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om kopers goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur check alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in De Zilk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Noordwijk loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie