Bouwkundige keuring Stevensweert

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Stevensweert regelen is heel erg verstandig. Zo zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform lees je meer uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Stevensweert.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Stevensweert inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de vloerconstructies en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stevensweert regelen

Heb je belang bij meer info over de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en en of er lekkages zijn. Daarbij achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Stevensweert.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Stevensweert

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Stevensweert (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht met de kosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €450. De totale prijs hangt af van diverse variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Stevensweert.

Type woningAantal m2Gemiddelde kosten
Studio97 m2285 – €315
Rijwoning122 m2€335 – €370
Hoekwoning128 m2€400 – €440
Geschakelde woning150 m2€460 – €490
Vrijstaand185 m2€510 – €560
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stevensweert die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Maria Hoop, Koningsbosch, Echt, Beegden en Heel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stevensweert-6107

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Stevensweert analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonhuis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht kopers te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Stevensweert). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Maasgouw doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie