Bouwkundige keuring Varsseveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Varsseveld laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite bieden wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Varsseveld.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Varsseveld analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Varsseveld regelen

Behoefte aan meer info over de huidige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en of er houtrot is. Tevens krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Varsseveld.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Varsseveld

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Varsseveld en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk vind je een overzicht van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je in het rapport een kostenindicatie om de woning in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €285 en €420. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Varsseveld.

Type woningOppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning79 m2€275 – €315
Rijwoning113 m2€360 – €370
Hoekwoning150 m2€400 – €440
2-onder-1 kap156 m2€450 – €485
Herenhuis178 m2€520 – €540
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Varsseveld die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wijnbergen, Braamt, Vethuizen, Azewijn en Lengel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-varsseveld-7051

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Varsseveld analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Varsseveld). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Oude IJsselstreek maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie