Bouwkundige keuring Holten

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Holten laten doen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website verzamelen wij aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Holten.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Holten inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de fundering en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Holten uitvoeren

Direct duidelijkheid over de technische kwaliteit een gebouw of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Holten.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal bekijk je ook nuttige informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Holten

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Holten (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag vind je een overzicht van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast bekijk je hier een kostenberekening om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €395. De totale prijs wordt bepaald door meerdere factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Holten.

Type huis GroottePrijsberekening
Appartement85 m2€285 – €315
Rijtjeshuis109 m2€350 – €365
Hoekwoning148 m2€420 – €445
2-onder-1 kap161 m2€475 – €505
Vrijstaand183 m2€520 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Holten die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Haarle, Nijverdal, Steenenkamer, Bathmen en Okkenbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-holten-7451

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Holten analyseert een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Holten). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Rijssen-Holten loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie