Bouwkundige keuring t Zandt

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in t Zandt laten doen is zeker iets om te overwegen. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in t Zandt.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in t Zandt onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in t Zandt uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in t Zandt.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in t Zandt

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in t Zandt (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport vind je een overzicht van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij bekijk je hier een schatting van de onkosten om het huis in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €405. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in t Zandt.

Type woningOppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning82 m2290 – €315
Tussenwoning104 m2€340 – €370
Hoekhuis148 m2€405 – €440
Twee onder één kap165 m2€465 – €480
Herenhuis198 m2€530 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in t Zandt die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Zeerijp, Eenum, Leermens, Oosterwijtwerd en Spijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-t-zandt-9915

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in t Zandt controleert een onafhankelijk expert het gebouw. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woonobject dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in t Zandt). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Loppersum loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie