Bouwkundige keuring Muiden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Muiden regelen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website tref je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Muiden.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Muiden controleert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Muiden plannen

Behoefte aan een inspectie van de huidige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de toepassingen van isolatie. Zo heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Muiden.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Muiden

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Muiden (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Hij of zij kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je in het rapport een kostenberekening om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €460. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Muiden.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Etagewoning78 m2275 – €310
Rijwoning106 m2€335 – €365
Hoekpand134 m2€410 – €450
Twee onder één kap157 m2€460 – €480
Villa182 m2€515 – €550
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Muiden die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Baambrugge, Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Abcoude en Ankeveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-muiden-1398

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Muiden analyseert een onafhankelijk partij het huis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om kopers goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Muiden). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Gooise Meren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie