Bouwkundige keuring Ingber

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ingber uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Ingber.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ingber benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de groepenkasten en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ingber inplannen

Wil jij meteen een inspectie van de technische kwaliteit een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is. Dan krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Ingber.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ingber

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ingber en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je hier een kostenoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €310 en €415. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de tabel hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ingber.

Type huis OppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning78 m2€275 – €310
Tussenwoning108 m2€350 – €390
Hoekwoning141 m2€400 – €430
Geschakelde woning159 m2€455 – €490
Vrijstaand190 m2€520 – €535
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ingber die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Gulpen, Margraten, Bemelen, Cadier en Keer en Sint Geertruid.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ingber-6273

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Ingber checkt een neutrale partij het woonhuis. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ingber). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Gulpen-Wittem loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie