Bouwkundige keuring Haren

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Haren laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website lees je meer praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Haren.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Haren controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haren regelen

Heel snel een analyse van de huidige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Tevens achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Haren.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Haren

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Haren (regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De specialist gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €435. Het kostenplaatje wordt bepaald door meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Haren.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Studio100 m2285 – €320
Rijwoning113 m2€360 – €375
Hoekhuis142 m2€425 – €440
Twee onder één kap174 m2€475 – €500
Vrijstaand196 m2€505 – €560
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haren die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Matsloot, Vriescheloo, Wedde, Blijham en Oudeschans.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haren-9752

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Haren onderzoekt een objectieve expert het woonhuis. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake als je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Haren). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Groningen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie