Bouwkundige keuring Schraard

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Schraard laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Schraard.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Schraard onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schraard uitvoeren

Heel snel een analyse van de bouwtechnische staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Schraard.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Schraard

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Schraard (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenberekening om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €485. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillende variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Schraard.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning77 m2285 – €330
Rijwoning120 m2€340 – €375
Kopwoning128 m2€410 – €430
Geschakelde woning168 m2€470 – €495
Herenhuis194 m2€520 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schraard die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Longerhouw, Schettens, Hichtum, Burgwerd en Hartwerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schraard-8746

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Schraard analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de kopende partij goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Schraard). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie