Bouwkundige keuring Kolham

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Kolham laten doen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Kolham.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Kolham controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het voegwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kolham afspreken

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie. Tevens weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Kolham.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kolham

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Kolham (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De specialist gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een overzicht met de kosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €275 en €390. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendeaspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Kolham.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning78 m2285 – €310
Rijtjeshuis113 m2€350 – €370
Kopwoning127 m2€410 – €430
2-onder-1 kap175 m2€460 – €490
Landhuis179 m2€505 – €560
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kolham die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Harkstede, Meerstad, Sappemeer, Waterhuizen en Westerbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kolham-9616

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Kolham analyseert een onpartijdige ingenieur de potentiële woning. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een huis dat jij wil verhuren. Daarmee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Kolham). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Midden-Groningen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie