Bouwkundige keuring Zoutkamp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Zoutkamp laten doen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bekijk je uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Zoutkamp.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Zoutkamp benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zoutkamp plannen

Behoefte aan inzicht in de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan het stucwerk en en of er asbest aanwezig is. Ook kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Zoutkamp.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zoutkamp

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zoutkamp (regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €470. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zoutkamp.

Type woningAantal m2Geschatte tarieven
Studio76 m2300 – €325
Tussenwoning116 m2€335 – €380
Kopwoning149 m2€400 – €445
2-onder-1 kap163 m2€470 – €500
Villa181 m2€510 – €535
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zoutkamp die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Houwerzijl, Ulrum, Westernieland, Pieterburen en Eenrum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zoutkamp-9974

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Zoutkamp bekijkt een onpartijdige ingenieur het huis. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zoutkamp). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Het Hogeland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie