Bouwkundige keuring Oud-Beijerland

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oud-Beijerland laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Oud-Beijerland.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Oud-Beijerland benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oud-Beijerland laten uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Oud-Beijerland.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oud-Beijerland

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oud-Beijerland en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na het onderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij bekijk je hier een kostenoverzicht om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €435. De totale prijs hangt af van diverse aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oud-Beijerland.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Etagewoning82 m2275 – €310
Tussenwoning112 m2€335 – €365
Hoekpand149 m2€415 – €430
2-onder-1 kap172 m2€475 – €485
Landhuis196 m2€505 – €550
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oud-Beijerland die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Den Bommel, Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Achthuizen en Ouddorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oud-beijerland-3261

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Oud-Beijerland bekijkt een onpartijdige expert het huis. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oud-Beijerland). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Hoeksche Waard loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De expert biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie