Bouwkundige keuring Goor

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Goor laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen, de tarieven en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Goor.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Goor bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Goor regelen

Heb je belang bij inzicht in de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het voegwerk en en of er lekkages zijn. Daarbij achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Goor.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Goor

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Goor (regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €270 en €410. Het prijskaartje bestaat uit diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Goor.

Soort huisAantal m2Geschatte kosten
Etagewoning79 m2300 – €305
Rijtjeshuis112 m2€335 – €370
Hoekwoning139 m2€425 – €445
Twee onder één kap172 m2€465 – €480
Vrijstaand175 m2€520 – €545
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Goor die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Enter, Zuna, Rijssen, Holten en Haarle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-goor-7471

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Goor onderzoekt een neutrale deskundige de woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht kopers goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Goor). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Hof van Twente wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie