Bouwkundige keuring Tzummarum

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Tzummarum inplannen is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Tzummarum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Tzummarum bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het stucwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tzummarum plannen

Heel snel een indicatie van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het stucwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Tzummarum.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Tzummarum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Tzummarum en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast staat in het document een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €285 en €415. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang door de te verwachten reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Tzummarum.

Type woningGroottePrijsberekening
Etagewoning95 m2€280 – €305
Rijwoning120 m2€340 – €375
Hoekwoning133 m2€400 – €450
Geschakelde woning163 m2€450 – €500
Vrijstaand197 m2€530 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tzummarum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Waaksens, Hinnaard, Spannum, Wjelsryp en Baaium.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tzummarum-8851

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Tzummarum checkt een onafhankelijk specialist de woning. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Tzummarum). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Waadhoeke wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie