Bouwkundige keuring Vlist

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Vlist regelen is dan zeer verstandig. Zo krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Vlist.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Vlist checkt de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vlist afspreken

Heel snel een inspectie van de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel. Ook kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Vlist.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Vlist

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Vlist (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de keuring deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €485. De totaalprijs is gebaseerd op verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vlist.

Soort huisWoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning91 m2300 – €325
Rijtjeshuis118 m2€350 – €385
Hoekwoning140 m2€410 – €440
Geschakelde woning151 m2€470 – €505
Vrijstaand193 m2€510 – €555
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vlist die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Haastrecht, Gouderak, Berkenwoude, Stolwijk en Moordrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vlist-2855

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Vlist bekijkt een onafhankelijk specialist de woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Vlist). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Krimpenerwaard bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie