Bouwkundige keuring Stolwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Stolwijk uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Stolwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Stolwijk bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stolwijk regelen

Behoefte aan een indicatie van de huidige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Stolwijk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Stolwijk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Stolwijk (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag is een beoordeling te vinden met de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd staat in het document een kostenoverzicht om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €490. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillendefacetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Stolwijk.

Soort huisOppervlakteGemiddelde tarief
Bovenwoning95 m2275 – €325
Tussenwoning103 m2€335 – €380
Hoekwoning146 m2€420 – €450
Geschakelde woning172 m2€450 – €480
Landhuis182 m2€510 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stolwijk die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Moordrecht, Reeuwijk, Boskoop, Zevenhuizen en Moerkapelle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stolwijk-2821

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Stolwijk checkt een objectieve deskundige de potentiële woning. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Stolwijk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Krimpenerwaard loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie