Bouwkundige keuring Feinsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Feinsum laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Feinsum.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Feinsum inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Feinsum afspreken

Wil jij meteen een inspectie van de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Feinsum.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Feinsum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Feinsum (regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €285 en €475. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Feinsum.

WoonobjectAantal m2Geschatte tarieven
Bovenwoning78 m2275 – €330
Tussenwoning124 m2€350 – €380
Hoekhuis134 m2€425 – €450
Geschakelde woning152 m2€465 – €480
Herenhuis183 m2€520 – €535
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Feinsum die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Stiens, Minnertsga, Bitgummole, Bitgum en Wier.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-feinsum-9053

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Feinsum controleert een objectieve deskundige het huis. Een aanrader, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om kopers van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Feinsum). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Leeuwarden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie