Bouwkundige keuring Bemmel

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Bemmel uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Bemmel.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bemmel inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het stucwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bemmel uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de huidige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is. Zo kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Bemmel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website vind je ook meer informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bemmel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Bemmel en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage bekijk je hier een indicatie van de kosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €410. De totale prijs is afhankelijk van meerdere factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de onderstaande tabel bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bemmel.

Type huis GrootteGemiddelde prijzen
Etagewoning83 m2290 – €305
Rijtjeshuis102 m2€355 – €365
Hoekwoning148 m2€415 – €450
Geschakelde woning151 m2€450 – €490
Villa197 m2€510 – €535
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bemmel die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Oosterhout, Slijk-Ewijk, Homoet, Valburg en Herveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bemmel-6681

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Bemmel controleert een onpartijdige deskundige het gebouw. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Bemmel). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Lingewaard loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie