Bouwkundige keuring Doorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Doorn laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder kan je aan de slag met aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Doorn.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Doorn controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Doorn plannen

Direct duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Doorn.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Doorn

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Doorn en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je daar een kostenberekening om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €310 en €375. De prijs is gebaseerd op verschillende variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Doorn.

Type huis WoonoppervlakGeschatte kosten
Flatwoning87 m2€290 – €320
Rijwoning102 m2€360 – €380
Kopwoning136 m2€410 – €430
2-onder-1 kap163 m2€475 – €480
Landhuis186 m2€515 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Doorn die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Elst, Uddel, Garderen, Hoevelaken en Nijkerkerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-doorn-3941

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Doorn controleert een neutrale ingenieur het gebouw. Slim, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Doorn). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie