Bouwkundige keuring Meerssen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Meerssen laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Meerssen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Meerssen bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de gevel en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meerssen plannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de meterkast en of er houtrot is. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Meerssen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Meerssen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Meerssen (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenberekening om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €335 en €440. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Meerssen.

Type woningAantal m2Geschatte prijzen
Studio95 m2€300 – €310
Rijwoning118 m2€355 – €365
Hoekwoning137 m2€400 – €440
2-onder-1 kap166 m2€450 – €480
Herenhuis199 m2€530 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meerssen die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Maastricht, Beek, Stein, Sittard-Geleen en Echt-Susteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meerssen-6231

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Meerssen onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonhuis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Meerssen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Meerssen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Ulestraten
 • Bouwkundige keuring Moorveld
 • Bouwkundige keuring Bunde
 • Bouwkundige keuring Geulle
 • Plaats een reactie