Bouwkundige keuring Sonnega

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sonnega laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie tref je nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Sonnega.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Sonnega analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sonnega regelen

Behoefte aan inzicht in de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Dan weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sonnega.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Sonnega

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Sonnega (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat een lijst met de observaties en eventuele gebreken. Daarbij vind je hier een kostenoverzicht om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €300 en €485. De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Sonnega.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Bovenwoning100 m2285 – €320
Rijtjeshuis108 m2€350 – €375
Hoekhuis134 m2€400 – €445
Twee onder één kap175 m2€460 – €500
Vrijstaand180 m2€505 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sonnega die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Oldeholtwolde, Ter Idzard, Nijeholtpade, Oldeholtpade en Wolvega.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sonnega-8478

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Sonnega controleert een onafhankelijk deskundige het woonobject. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Zo verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren als je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Sonnega). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Weststellingwerf bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie