Bouwkundige keuring Loënga

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Loënga regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Loënga.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Loënga controleert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de vloerconstructies en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Loënga inplannen

Behoefte aan inzicht in de bouwkundige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Loënga.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel gegevens vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Loënga

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Loënga (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €430. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgaande overzicht verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Loënga.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning76 m2285 – €330
Rijtjeshuis110 m2€345 – €385
Hoekwoning136 m2€405 – €450
Geschakelde woning172 m2€450 – €500
Landhuis191 m2€525 – €545
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Loënga die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Scharnegoutum, Goënga, Gauw, Offingawier en Oppenhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-loenga-8631

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Loënga analyseert een neutrale specialist het verblijf. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Loënga). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie