Bouwkundige keuring Spijkenisse

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Spijkenisse regelen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij uitgebreide info over de verschillende keuringen, de kosten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Spijkenisse.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Spijkenisse bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spijkenisse inplannen

Heel snel een analyse van de technische kwaliteit een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Spijkenisse.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Spijkenisse

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Spijkenisse (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij bekijk je hier een kostenberekening om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €275 en €410. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Spijkenisse.

WoonobjectGrootteGemiddelde onkosten
Appartement89 m2275 – €325
Rijtjeshuis124 m2€360 – €390
Kopwoning149 m2€420 – €430
Twee onder één kap155 m2€465 – €500
Landhuis187 m2€520 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Spijkenisse die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Maasvlakte Rotterdam, Europoort Rotterdam, Botlek Rotterdam, Vondelingenplaat en Pernis Rotterdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spijkenisse-3204

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Spijkenisse controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Spijkenisse). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Nissewaard wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie