Bouwkundige keuring Langelo

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Langelo uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform lees je meer actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Langelo.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Langelo controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een helder beeld van de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Langelo laten uitvoeren

Direct duidelijkheid over de bouwtechnische staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Daarbij weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Langelo.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Langelo

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Langelo (regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage bekijk je hier een kostenindicatie om het woonhuis in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €420. Het prijskaartje bestaat uit allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol in verband met de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de bijgaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Langelo.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning92 m2€295 – €305
Rijtjeshuis111 m2€350 – €370
Hoekhuis143 m2€425 – €445
2-onder-1 kap167 m2€470 – €495
Herenhuis185 m2€520 – €550
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Langelo die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Norg, Peize, Roderwolde, Foxwolde en Leutingewolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-langelo-9333

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Langelo bekijkt een onpartijdige specialist het woonhuis. Belangrijk, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Langelo). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Noordenveld loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie