Bouwkundige keuring Ossenzijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Ossenzijl regelen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Ossenzijl.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Ossenzijl analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de plafonds en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ossenzijl uitvoeren

Direct meer info over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ossenzijl.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ossenzijl

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ossenzijl (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert bekijkt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €325 en €455. Het prijskaartje hangt af van allerlei punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Ossenzijl.

Soort woningGrootteGemiddelde tarief
Flatwoning82 m2€285 – €325
Rijtjeshuis125 m2€335 – €375
Kopwoning148 m2€410 – €450
Twee onder één kap168 m2€475 – €480
Vrijstaand195 m2€520 – €540
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ossenzijl die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Oldemarkt, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde en Wetering.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ossenzijl-8376

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Ossenzijl analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ossenzijl). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Steenwijkerland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie