Bouwkundige keuring Sandfirden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Sandfirden laten doen is een verstandige keuze. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina verzamelen wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Sandfirden.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Sandfirden analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sandfirden plannen

Wil je snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sandfirden.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Sandfirden

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Sandfirden en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De specialist gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin vind je een overzicht van de observaties en eventuele gebreken. Bovendien bekijk je hier een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €385. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sandfirden.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning87 m2285 – €320
Rijwoning109 m2€355 – €375
Hoekpand127 m2€425 – €450
Twee onder één kap169 m2€475 – €505
Herenhuis183 m2€510 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sandfirden die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Idzega, Gaastmeer, Sneek, Hemelum en Kolderwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sandfirden-8613

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Sandfirden onderzoekt een onpartijdige specialist de woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Sandfirden). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie