Bouwkundige keuring Gameren

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Gameren laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform lees je meer praktische info over de verschillende keuringen, de kosten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Gameren.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Gameren analyseert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gameren inplannen

Heb je belang bij inzicht in de staat (en gebreken) van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de riolering en en de toepassingen van isolatie. Zo weet je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Gameren.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform vind je ook meer gegevens over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Gameren

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Gameren (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de keuring komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je daar een overzicht met de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €435. De prijs is gebaseerd op een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Gameren.

Soort woningGrootteGeschatte prijs
Studio83 m2290 – €320
Rijtjeshuis125 m2€345 – €365
Hoekpand148 m2€400 – €440
Twee onder één kap153 m2€450 – €505
Herenhuis175 m2€510 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Gameren die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Aalst, Poederoijen, Brakel, Zuilichem en Liempde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gameren-5311

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Gameren bekijkt een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Gameren). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Zaltbommel wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie