Bouwkundige keuring Hommerts

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Hommerts regelen is een verstandige keuze. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen, de kosten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Hommerts.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hommerts controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hommerts plannen

Direct een analyse van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Hommerts.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hommerts

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hommerts en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €450. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de regio beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hommerts.

WoonobjectAantal m2Geschatte tarieven
Appartement79 m2300 – €325
Rijwoning106 m2€350 – €380
Hoekpand145 m2€420 – €435
2-onder-1 kap168 m2€455 – €480
Herenhuis199 m2€505 – €545
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hommerts die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Heeg, Oosthem, Abbega, Westhem en Blauwhuis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hommerts-8622

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Hommerts controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Hommerts). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie