Bouwkundige keuring Aalst

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Aalst laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Aalst.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Aalst inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aalst plannen

Behoefte aan meer info over de technische kwaliteit een woonhuis of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloerconstructies en of er houtrot is. Dan krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Aalst.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Aalst

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Aalst (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en maakt niets open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een kostenoverzicht om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €350 en €375. De totaalprijs is afhankelijk van verschillendepunten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Aalst.

Soort huisGrootteGemiddelde onkosten
Appartement97 m2300 – €320
Tussenwoning104 m2€350 – €390
Hoekwoning146 m2€410 – €450
Twee onder één kap165 m2€450 – €485
Vrijstaand175 m2€515 – €540
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Aalst die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Poederoijen, Brakel, Zuilichem, Liempde en Esch.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aalst-5308

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Aalst controleert een neutrale specialist het gebouw. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Aalst). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Zaltbommel doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De deskundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie